Besnijdenis forum

Onze site heeft een forum voor besneden en onbesneden jongens en mannen (hetero/homo/bi) om ervaringen uit te wisselen. Heb je een vraag over besnijdenis? Plaats deze dan in het forum! Anderen kunnen jouw vraag wellicht beantwoorden.

Op dit moment is het mogelijk om zonder te registeren een bericht achter te laten!

Had ik veel eerder moeten doen!  

  RSS

J (hetero man 51)
 J (hetero man 51)
(@J (hetero man 51))
Gast
Lid geworden: 6 maanden geleden
Berichten: 2
02/09/2021 2:01 pm  
 

Na een goed jaar afwegen, plussen en minnen en heel veel napluizen op het internet heb ik besloten om me te laten besnijden. Een ergens best wel moeilijke en spannende stap.. Ze gaan tenslotte toch iets onomkeerbaars doen met mijn jongeheer.

Ik wilde me laten besnijden. Niet zo zeer vanwege de sex.. Hoewel ik vaak best snel klaar kwam en dat mogelijk positief zou veranderen. Niet omdat mijn piemel niet mooi was.. (nee ik kreeg best vaak complimenten) Maar vooral omdat ik te vaak mezelf in meer of mindere mate rook.. Ik had het al eerder met mijn huisarts besproken maar deze raadde het ten zeerste af.. En dus maar weer een zalfje (dat niet werkte) Tot ik een nieuwe relatie kreeg met een lieve vrouw die vertelde me over haar ervaringen met een eerdere vriend (en de zijne). Hoe hij er toe was gekomen. En natuurlijk die van haar.. Over geurproblemen (zelfs na het wassen soms een onfrisse geur), sex en over genieten..

Uiteindelijk dus een afspraak gemaakt met de mensen achter het Besnijdeniscentrum in Breda. Net na de zomer. Zodat alles goed kon genezen voor de feestdagen.. Want het herstel zou zeker wel twee tot drie maanden kunnen duren.

Zondag 4 oktober was het zover.. Wereld dierendag.. Ik werd om 15.45 uur verwacht in Breda.. Daar aangekomen was ik een van de weinige mannen. Beter gezegd.. Om ons heen alleen maar trotse ouders met te besnijden kind.. Best gek.. Als volwassen Hollandse kaaskop tussen Islamitische mede en Nederlanders.. Maar het ontvangst was goed, professioneel en hartelijk. Door een andere Hollandse kaaskop.. Voor alle duidelijkheid ik ben niet racistisch, godsdienstig of what so ever maar besnijdenissen zijn nu eenmaal meer “gebruikelijk” bij mensen van een andere geloofsovertuiging of (ik weet niet of ik het mag zeggen) herkomst..

Na een tijdje wordt ik opgehaald door een arts assistent die mij nog even netjes een paar controle vragen stelt. Me verteld wat er gaat gebeuren en me op mijn gemakt stelt. Ook wordt er gevraagd of ik er moeite mee heb dat er een vrouwelijke arts meehelpt.. Na weer een paar minuten verhuizen we naar een andere kamer waar een team klaar staat en ik vriendelijk gevraagd wordt om mij te ontkleden. Ik mag gaan liggen en alle “operatievoorbereidingen” worden gedaan.. Ook de verdovingsprikken.. Niets om je echt zorgen over te maken.. De eerste voel je een beetje de rest steeds minder.. In de tussentijd voel je je piemel gevoelloos worden.. Net als bij de tandarts..

Er worden streepjes gezet.. Nog een vraag beantwoord over kort en strak of ….. Nee, we doen hem precies goed! En dan gaan ze aan de slag.. En terwijl de artsen bezig zijn wordt er lekker gekletst. Met mij en mijn vriendin (die er gewoon bij mocht zijn), onderling … Het stelt me gerust en de tijd vliegt voorbij. Af en toe hoor je wat en verder friemelen ze er wat op los. Het eerste resultaat wordt getoond… (Waar ben ik aan begonnen / wauw ik ben benieuwd) en aan het einde wordt mijn jongeheer netjes ingepakt. Ik krijg nog wat uitleg over de nazorg en klaar ben ik… Ik ben besneden…

Het herstel gaat best vlot.. Iedere dag rustig douchen en voorzichtig het verband loshalen.. Na een paar dagen begint alles rustiger te worden.. De eerste dag heb ik nog wat pijnstilling (Paracetamol) nodig gehad.. Maar verder gaat/ging alles goed.. Na een week of drie heel voorzichtig samen voor de eerste keer gevreeën.. Spannend.. Maar ook nog net iets te vroeg.. De wond gaat een beetje open.. En dus weer terug inpakken en netjes verzorgen.. Een paar weken later gaan we weer op ontdekking.. Wauw.. Mijn jongeheer wordt mooier en mooier.. En ik raak steeds meer overtuigd dat ik een goede keuze heb gemaakt.

Iedere dag zelfde verzorgingsritueel. De zwelling vermindert heel traag. Geen pijn of overgevoeligheid, alleen de nachtelijke erecties zijn soms een beetje vervelend. Nee..nog niet… Geduld is een schone deugd. Bij het afdrogen van de besnijdenisrand is soms een beetje wondvocht en een licht bloedstreepje merkbaar. Er is dus geen sprake van een bloeding. Langzaam komen de eerste hechtingen los.. De verzorging beperkt zich steeds meer tot meermaal daags onder de douche afspoelen en droog houden.

Na 4 weken verder is de besnijdenisrand eindelijk droog maar nog wel gevoelig tijdens het afdrogen.

Zesde week:
Zes weken geleden werd ik dus besneden. Vijf weken herstel zijn voorbij, en deze weken duurden eerlijk gezegd lang. Pijn na de operatie heb ik niet gehad, wel ongemakken. De voordelen van een besnijdenis zijn genoegzaam bekend. Ik was wel bezorgd of de seksuele beleving nog hetzelfde zou zijn als voor de besnijdenis. Voor mij was dit één van de redenen om zolang te twijfelen. Wel, ik had dus geen enkele reden om bezorgd te zijn. Alles ?werkt? nog zoals voorheen. Misschien is het omdat het nieuw is maar het gevoel is intenser dan met voorhuid. Of juist minder.. Ik hou het nu langer vol en de soms nare geur is verdwenen.

Dan komen we natuurlijk bij de vraag of ik tevreden ben. Ik ben zeer zeker tevreden. Zoals velen heb ik ook spijt dat ik zolang gewacht heb. En of ik de voorhuid niet mis? Daar kan ik kort en duidelijk over zijn. NEEN.

Dit ervaringsverhaal is geschreven om mannen die overwegen zich te laten besnijden een idee te geven hoe de ingreep en herstelperiode kan verlopen. Ik schrijf bewust ?kan verlopen?, omdat het herstel van iedereen verschillend is. De operatie is ook niet dezelfde voor iedereen.

Zou ik iemand aanraden om zich te laten besnijden? Indien hij problemen heeft met de voorhuid (zoals ikzelf had) zou ik niet aarzelen . Voor mij waren zalfjes, crèmes, enz.. gewoon tijdverspilling. .. totaal zinloos..

En de sex? Is alleen maar fijner geworden. Oh ja.. En het uitzicht ook


ReageerCitaat
Raymond
 Raymond
(@Raymond)
Gast
Lid geworden: 9 maanden geleden
Berichten: 2
23/09/2021 5:19 pm  

Hoe veel huid is er verwijderd? En waar ergens op je penis bevindt het litteken zich?


ReageerCitaat

Reageer


  
 
Share:

Regels Forums

Lezen en reageren op berichten
Berichten lezen kan iedereen. Reageren op berichten kan alleen als je je registreert. Hierbij moet je een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen, en een (geldig) e-mail adres opgeven. Deze gegevens zullen uitsluitend t.b.v. de forums worden gebruikt

Beledigingen
Berichten die andere gebruikers kunnen beledigen zijn niet toegestaan

Seksualiteit
Ervaringen uitwisselen over hoe seksualiteit besneden en onbesneden wordt ervaren, is toegestaan. Berichten die als enig doel hebben elkaar op te geilen zijn daarentegen NIET toegestaan

Onderwerp van berichten
Berichten die niets met het onderwerp van deze site te maken hebben, worden verwijderd

Commerciële berichten
Commerciële berichten mogen in de forums niet geplaatst worden

Verwijdering berichten
De beheerder van deze site is ten allen tijde gerechtigd zonder opgaaf van redenen berichten te verwijderen

Verwijdering gebruikers van de forums
Gebruikers van de forums die zich niet aan bovenstaande regels houden of anderszins berichten met onaanvaardbare inhoud plaatsen, kunnen verwijderd worden

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub