Besnijdenis forum

Onze site heeft een forum voor besneden en onbesneden jongens en mannen (hetero/homo/bi) om ervaringen uit te wisselen. Heb je een vraag over besnijdenis? Plaats deze dan in het forum! Anderen kunnen jouw vraag wellicht beantwoorden.

Op dit moment is het mogelijk om zonder te registeren een bericht achter te laten!

Is een te krappe voorhuid erfelijk?  

  RSS

Christian
 Christian
(@Christian)
Gast
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 1
30/06/2020 4:43 pm  

Als kind heb ik veel last gehad van een te krap voorhuidje en bijkomende ontstekingen. Uiteindelijk was het nodig dat ik werd besneden en zijn alle problemen verholpen.

Momenteel is mijn vrouw zwanger van ons eerste kindje. We hebben het er wel over gehad of we, wanneer het een jongetje is, willen besnijden of niet. Hier zijn we momenteel nog niet over uit.

Ik ben benieuwd in hoeverre mijn problemen erfelijk kunnen zijn. Ik kan hier online namelijk niets over vinden. Weet iemand hier meer over?


ReageerCitaat
Besnedenjongen
 Besnedenjongen
(@Besnedenjongen)
Gast
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 1
04/07/2020 11:35 pm  

Hallo, 

Of het erfelijk is of niet moet er denk ik niet toe doen. Besnijden lijkt me geen goede optie voor als je een zoontje krijgt. 

Ik denk dat de keuze ontnemen van hem nooit een goede optie is. Tenzij het echt ernstig te nauw is en oprekken van de huid na enkele pogingen geen resultaat oplevert. Dan zou tot een besnijdenis overgegaan kunnen worden. 

Ikzelf ben nu 21 jaar. En heb erg last gehad van dat ik ooit besneden ben zonder hier een keuze in te hebben. Ik hoop dat andere jonge jongetjes de geestelijke pijn van mij niet hoeven te beleven zoals ik dat deed.

Jij zal misschien geen problemen ervaren, dit kan voor je zoon(tjes) anders zijn. 

Bedenk goed, eenmaal besneden kun je niet meer terug. Je wilt niet dat je zoontje een wrok tegen je heeft om je keuze hem te besnijden toen hij jong en weerloos was. 

Groetjes! 


ReageerCitaat
George
 George
(@George)
Gast
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 1
10/08/2020 7:58 pm  

Goedenavond Christian, 

 

 zowel mijn vader als ik hadden in de puberteit last van een krappe voorhuid en zijn om die reden besneden. Mijn vader was 12, ik was 14. Ik heb twee oudere zussen, dus veel vergelijkingsmateriaal heb ik niet. 

 Zelf heb ik twee dochters, dus of het doorgaat naar de derde generatie kan ik je niet zeggen. Mijn vrouw heeft zich na de geboorte van onze jongste laten steriliseren, dus ik ben er tamelijk zeker van dat er geen 3de zoon / dochter  komt. Ik heb ook 2 neefjes, maar die zijn ( nog ) niet besneden. 

 Hopelijk heb je iets aan dit antwoord. Waar nodig: sterkte ! 

 

George 

 

 

 

 


ReageerCitaat
Jake
 Jake
(@Jake)
Gast
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 1
19/10/2020 7:23 pm  

Hallo Christiaan,

Eens met onbesnedenjongen dat als het (medisch) niet hoeft, je de keuze aan je zoon te laten. Hij kan op latere leeftijd altijd besluiten zich wel te laten besnijden. Als je sommige mannen (met name Amerikanen) hoort dat jij niet blij zijn dat hun ouders besluit hebben genomen om hun zoon zonder medische redenen te besnijden, kan je beter zo'n verwijt voorkomen, nietwaar?

Succes! Ik ben benieuwd wat jullie hebben besloten.

Jake


ReageerCitaat

Reageer


  
 
Share:

Regels Forums

Lezen en reageren op berichten
Berichten lezen kan iedereen. Reageren op berichten kan alleen als je je registreert. Hierbij moet je een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen, en een (geldig) e-mail adres opgeven. Deze gegevens zullen uitsluitend t.b.v. de forums worden gebruikt

Beledigingen
Berichten die andere gebruikers kunnen beledigen zijn niet toegestaan

Seksualiteit
Ervaringen uitwisselen over hoe seksualiteit besneden en onbesneden wordt ervaren, is toegestaan. Berichten die als enig doel hebben elkaar op te geilen zijn daarentegen NIET toegestaan

Onderwerp van berichten
Berichten die niets met het onderwerp van deze site te maken hebben, worden verwijderd

Commerciële berichten
Commerciële berichten mogen in de forums niet geplaatst worden

Verwijdering berichten
De beheerder van deze site is ten allen tijde gerechtigd zonder opgaaf van redenen berichten te verwijderen

Verwijdering gebruikers van de forums
Gebruikers van de forums die zich niet aan bovenstaande regels houden of anderszins berichten met onaanvaardbare inhoud plaatsen, kunnen verwijderd worden

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub